Που βρισκόμαστε

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μας βρίσκονται στον Δήμο Βόλβης, στο ανατολικό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή υψηλού γεωγραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.


Ο Δήμος πήρε το όνομα του από την Λίμνη Βόλβη που δεσπόζει στο κέντρο του . Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Ελλάδα. Στην Ελληνική Μυθολογία, η Βόλβη ήταν μια εξαιρετικά όμορφη νύμφη, κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος, που ζούσε στα νερά της λίμνης, την οποία προστάτευε. Σύμφωνα με τον Αθήναιο, η Βόλβη ήταν μητέρα του Όλυνθου από τον Ηρακλή. Από τη νύμφη αυτή πήρε το όνομα της η λίμνη, η οποία αναφέρεται από τον Στάβωνα (αρχαίος Έλληνας ιστορικός, γεωγράφος και φιλόσοφος).


Η ιστορία της περιοχής ξεκινάει από τα πολύ παλιά χρόνια. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν αποκαλύψει ίχνη συνεχούς κατοίκησης από την Νεολιθική εποχή.


Περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν διάφορα μνημεία όπως:

- Οι Νυμφόπετρες, στην κοινότητα Νυμφόπετρας αποτελούν μία συστάδα βράχων, αποτέλεσμα των έντονων γεωλογικών φαινομένων της περιοχής. Η ονομασία  των πέτρινων σχηματισμών προέρχεται από αρχαίο μύθο που λέει, ότι οι βράχοι αυτοί ήταν άνδρες που χάζευαν τις νύμφες της λίμνης Βόλβης, καθώς αυτές  λούζονταν. Αυτές όμως τους καταράστηκαν και αμέσως εκείνοι απολιθώθηκαν.

- Το Κάστρο της Ρεντίνας, το οποίο διοικητικά υπάγεται στην κοινότητα του Άνω Σταυρού, αποτέλεσε βυζαντινό οχυρό, που διαφέντευε την κλεισούρα της Ρεντίνας από τα χρόνια του Ιουστινιανού, ενώ μαρτυρούνται ίχνη συνεχούς κατοίκισης μέχρι και την οθωμανική κατάκτηση.

- Το σπήλαιο των Βρασνών Δρακότρυπα είναι ένα μικρό σε μέγεθος σπήλαιο, που αποτελείται από τρεις θαλάμους, οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους.

- Η Μονή του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στις δασόφυτες πλαγιές των Κερδυλίων, κοντά στον οικισμό της Ασπροβάλτας.

- Στην Απολλωνία υπάρχει σύμπλεγμα μνημείων διαφόρων εποχών. Ένας τεράστιος υπεραιωνόβιος πλάτανος, που αποτελεί μνημείο της φύσης ανακηρυγμένο το 1985 σκιάζει το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τον τόπο εκείνο, όπου σύμφωνα με την παράδοση κήρυξε ο Απόστολος των Εθνών διερχόμενος από την Απολλωνία το 50 μ.Χ.

- Το Οθωμανικό Λουτρό Νέας Απολλωνίας. Εξαίρετης τέχνης οκταγωνικό οθωμανικό λουτρό, πιθανολογείται ότι πρόκειται για κτίσμα του μεγάλου Βεζίρη Sokolli Muhammad Pasha, ο οποίος ίδρυσε το χάνι, το τζαμί και το λουτρό στη γειτονική Παζαρια (σημερινή Απολλωνία), μεταξύ των ετών 1566-1574.