Συνταγές

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1/2 ποτήρι λάδι

1 κρεμμύδι κομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο

3/4 ποτηριού λευκό κρασί

1 κύβο ζωμό κότας με 1 ένα ποτήρι νερό

αλάτι - πιπέρι

ρίγανη - δάφνη

3-4 πιπεριές κομμένες και τσιγαρισμένες

1 κονσέρβα μανιτάρια ελαφρά τσιγαρισμένα

2 ποτήρια σάλτσα και 1 πουρέ ντομάτας

ελιές πράσινες (2 ποτήρια)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τσιγαρίζετε το κοτόπουλο.

2. Ρίχνετε και τα κρεμμύδια και τον σκόρδο.

3. Σβίνετε με το κρασί.

4. Προσθέτετε και το ζωμό, με το νερό.

5. Βάζετε το αλάτι - πιπέρι - ρίγανη και 3-4 φύλλα δάφνης.

6. Αφήνετε για 15 λεπτά περίπου.

7. Κατεβάζετε από τη φωτιά.

8. Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο pyrex ή ταψί.

9. Απλώνετε από πάνω τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τη σάλτσα με το πουρέ ντομάτας.

10. Αφήνετε να σιγοψηθεί για 45 λεπτά περίπου.

11. Σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τις ελιές πράσινες.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το κοτόπουλο αντί κομμάτια μπορείτε να το ψήσετε ολόκληρο και τις ελιές να τις βάλετε ΜΕΣΑ στο κοτόπουλο.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και ορτύκια.